Skip to content

Column 405

October 15, 2011

LEZER VAN DE WEEK

U, en wel hierom: u bent een bijtertje.

Vandaag leest u namelijk al liefst tien jaar lang deze bescheiden prachtcolumn, die op 3 februari 2001 begon met de ondertussen schier legendarische woorden ‘Man van de week: Urbanus. De Brusselmans voor CVP’ers.’ CVP’ers! Die bestaan niet eens meer! Zo lang al dus rept u zich op zaterdagochtend opmerkelijk kwiek voor uw leeftijd naar de brievenbus, waar u de krant uit de gleuf snokt, al die vervelende andere katernen minachtend door de gang gooit en meteen met uw neus in die kolom op de tweede pagina duikt, teneinde uw leven weer wat zin te geven. 

Ja, u bent een bijtertje. U hebt in die tien jaar zes federale regeringen doorstaan – drie Verhofstadts, twee Letermes en één Van Rompuytje. U hebt in die tien jaar zes stembusgangen overleefd – drie federale, twee Europese en gewestelijke en één voor gemeenten, districten en provincieraden. U hebt in die tien jaar 96 wedstrijden van de Rode Duivels ondergaan – 38 gestolen zeges, 36 verdiende nederlagen en 22 gevleide draws. En al die tijd bleef u in leven.

Vele anderen niet. U hebt in die tien jaar afscheid genomen van Anthony Quinn, Herman Brood, George Harrison, Freddy Heineken, Conny Vandenbos, Pim Fortuyn, Boudewijn Büch, Joe Strummer, Maurice Gibb, Nina Simone, Barry White, Johnny Cash, Robert Palmer, Les Gray, Ronald Reagan, Marlon Brando, Bram Vermeulen, André Hazes, Christopher Reeve, Gerrie Knetemann, Theo van Gogh, Marco Pantani, Rainier van Monaco, Karel Appel, Robert Long, James Brown, Jos Brink, Luciano Pavarotti, Jan Wolkers, Heath Ledger, Paul Newman, Freddy Breck, François Sterchele, Lei Clijsters, Jaap Kruithof, Nand Buyl, Jenny Tanghe, Fons Brydenbach, Jan Matterne, Karel Van Miert, Dré Steemans, Frank Vandenbroucke, Jef Nijs, Manu Verreth, Michael Jackson, Willy DeVille, Farrah Fawcett, Patrick Swayze, Al Martino, Ramses Shaffy, Yasmine, Bobby Farrell, Leslie Nielsen, Laurent Fignon, Anton Geesink, Michel Montignac, Lucy Loes, Jan Wauters, Dennis Hopper, Bobbejaan Schoepen, Bob Davidse en Gerry Rafferty – om er maar een paar te noemen. U hebt afscheid van ze genomen en zit hier en nu levend en wel in een Egyptevrije zone, alwaar u deze zinnen leest waardoor u straks weer geheel opgemonterd de talloze kwellingen van het bestaan tegemoet huppelt. Ja, u bent een bijtertje.

 

VOORSPELLING VAN DE WEEK

Didier Reynders zal zichzelf niet teleurstellen.

Dat heeft hij in 2007 ook niet gedaan. Hij heeft toen als informateur met ongeveer vijfhonderd mensen gesproken en vervolgens netjes een rapport van tweehonderd bladzijden geschreven. Daar was hij zeer tevreden over. Even later moest hij van de koning een verkenner vinden en vond hij Herman Van Rompuy en daar was hij ook zeer tevreden over. En vorig jaar sprong hij op vraag van de ondertussen ietwat vermoeide vorst opnieuw even bij en stelde hij na twee dagen vast dat alles er goed uitzag, dit tot zijn grote tevredenheid. 

Als Didier Reynders niet had bestaan, dan had hij zichzelf uitgevonden. 

 

BADPAK VAN DE WEEK

Dat van Farrah Fawcett. 

U ziet het badpak hierbij afgebeeld, zodat ik u niet moet vervelen met saaie omschrijvingen als ‘het is rood en zit behoorlijk strak zodat je een beetje tepelvorming bespeurt maar ook weer niet al te strak zodat je in het decolleté de lichte welving ener blank borstje  ziet.’  

Het badpak is overgedragen aan The Smithsonian’s National Museum of American History. Dat is niet hetzelfde als de vitrinekast van uw bomma. Smithsonian is een instituut, met negentien musea en een collectie van ruim 120 miljoen stukken, gaande van een stomme steen uit het pleistoceen tot nu dus het badpak van Farrah Fawcett.

Wij hebben de pakken van Eddy Wally. Waaw!

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: