Skip to content

Column 312

October 17, 2011

VASTSTELLING VAN DE WEEK

Eén vrouw op vier praat tegen planten. Dat blijkt uit een rondvraag voor een doe-het-zelfketen.

Ik moet bekennen: één op vier, daar schrik ik toch even van. Zo weinig. Ik had gegokt op drie op vier – rekening houdend met het feit dat vrouwen dagelijks vele duizenden woorden meer gebruiken dan mannen en afgaand op mijn eigen ervaringen terzake. 

Zo heb ik ooit eens geprobeerd om een gesprek tussen vrouwen te volgen en al na drie zinnen snapte ik er niks meer van. Héél even dacht ik dat ze het over de hiaten in de quantumfysica hadden, doch het bleek nóg ingewikkelder: het ging over iets wat iemand (met haar dik gat) al dan niet had gezegd tegen iemand anders (met haar lastige kinderen) over nog iemand anders (die zich niet kan kleden) – of zoals vrouwen dat noemen: over gevoelens. Dit was groots. Van verbazing viel mijn mond open. Ik goot er meteen een biertje in, teneinde te verhinderen dat ik iets ging zeggen want je wil niet nog idioter lijken dan je al bent. Vervolgens rekende ik haastig af en stapte ik in het besef mijner absolute nietigheid naar buiten. De nacht was helder en droog. Verpletterd begon ik aan de fikse wandeling huiswaarts.

Uit diezelfde rondvraag voor een doe-het-zelfketen blijkt ook dat één op twintig mannen tegen planten praat. Die ene man – ik zal het maar bekennen –, dat ben ik. Halverwege mijn mistroostige wandeling huiswaarts moest ik plots hoogstnodig. Teneergeslagen zocht ik een boom uit, moedeloos begon ik te pissen. Ik keek de boom somber aan en sprak vertwijfeld: “Makker, wij begrijpen mekaar, hé.”

 

AFSCHEID VAN DE WEEK

Dat van Rick Wright, klavierenberoerder bij Pink Floyd.

Ik weet niet of het ù is overkomen, maar mij wel: een bespreking van ‘The Dark Side Of The Moon’ – in de godsdienstles. Ik besloot meteen geen priester te worden. Hoe verleidelijk het ook leek.

Enkele jaren later diende men Pink Floyd verwerpelijk te vinden. Daar deed ik niet aan mee, temeer daar ik niet zo dol was op het bespuwd en met bier overgoten worden tijdens het wild tegen mekaar aanbotsen met sluitspelden door je neus. Ik blééf, in de beslotenheid mijner tienerkamer, ‘Pompei’ geweldig vinden.

Dat doe ik ook vandaag nog. En ik dank Rick Wright daarvoor. Al had ik dat beter gedaan toen hij nog leefde. Sorry, Rick!

 

BEKENTENIS VAN DE WEEK

Ik heb getwijfeld.

Welk citaat, zo vroeg ik mij wanhopig af, zal ik uitroepen tot Citaat van de Week?

Neem nu: “Mickey Mouse moet sterven.” Aldus sprak de Saudische sjeik Mohammed Munajid. Volgens hem is de muis een van Satans soldaten en leert de sharia dat alle muizen en hun afbeeldingen moeten worden vernietigd. Waarna de heer Munajid even miauwde, doch dit terzijde, want ’t is en blijft een Diepe Gedachte.

Ronduit hilarisch was dan weer: “De nouvelle cuisine was gewoon een grap onder meesterkoks”, genoteerd uit de mond van de Franse sjeik Paul Bocuse. In lange tijd niet zo gelachen! Wel een beetje spijtig dat we daardoor nù al weten wat over twintig jaar de clou zal zijn over moleculair koken.

Na lang en rijp beraad, evenwel, is het Citaat van de Week dit geworden: “Voor mij mag een Miss gerust huwen tijdens haar campagne of missenjaar. Meer zelfs: ze mag een kind krijgen. Als missenmaker kom ik weer maar eens met een absolute primeur.” Bàf. Getekend: de Belgische sjeik Ignace Crombé – die ik vanaf deze plaats nog even wil melden dat ik ondertussen al naar het groot toilet ben geweest.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: