Skip to content

Column 321

October 17, 2011

VRAAG VAN DE WEEK

Bent ù er een?

Ik alvast niet. Ik eet veel peterselie en look en zo. Dat moet volstaan, qua extraatje voor een betere bloedcirculatie. 

Eén op vier Vlamingen, zo blijkt uit een enquête van Radio 2 en Libelle, is een sokkendrager in bed.  

Dat doet die Vlaming niet omdat hij zijn tenen dermate lelijk vindt dat hij het risico niet wil lopen om ’s ochtends bij het ontwaken zijn eigen blote pekkels te moeten aanschouwen. Die Vlaming doet dat om koude voeten tegen te gaan – want met koude voeten mag je seks wel vergeten. (Tenzij je allebei koude voeten hebt: ijsklompjesseks.) ‘Blijf jij met je koude tenen maar mooi van me af’, bijt mevrouw onze Vlaming dan toe, waarbij ze bruusk van hem weg draait en het laken met een stevige snok extra over haar hoge schouder spant. Hij zucht niet eens. Eenzaam naast haar liggend torst hij de stilte, tot die hem verplettert en de slaap verlossing brengt. 

 

VASTSTELLING VAN DE WEEK

Steeds meer vrouwen in Vlaanderen geraken aan de drank, las ik deze week.

Dames, alcohol helpt niet echt hoor, voor een betere bloedcirculatie.

 

SCHOK VAN DE WEEK

De voorzitter van VlaamsProgressieven zet een stap opzij. Ik herhaal: DE VOORZITTER VAN VLAAMSPROGRESSIEVEN ZET EEN STAP OPZIJ. 

VlaamsProgressieven is – u zult het nooit geloven – een politieke partij, met een programma en zo van die dingen. Een links-liberale partij zelfs, lees ik op de website – alwaar u ook een beginselverklaring aantreft (“VlaamsProgressieven is een partij van Vrije Democraten, Vlaams, Europees, Mondiaal. (…) Democratie, integraal federalisme, een vooruitstrevend en vrij mensbeeld en een open regionalisme zijn de bron van ons politiek streven, lokaal en internationaal”) en een aabeeceetje waaruit we bijvoorbeeld leren dat de partij geen problemen heeft met eiceldonatie. Kortom, wie zou er niét voor stemmen?

Vrij veel mensen, zo blijkt: ongeveer 99 procent van het kiesvee heeft volstrekt geen boodschap aan het verpletterend saaie en oeverloos wollige geneuzel van VlaamsProgressieven. Dat resterende ene procentje zijn de groupies van Bert Anciaux – wiens favoriete liedje aller tijden op dit moment (het is nu donderdag 20 november 2008, 20.49 uur) ‘Have a Little Faith in Me’ is, meldt hij op zijn website; wat Bert vindt van het ontslag van zijn voorzitter, meldt hij helaas niet.

Die (dus thans ex-)voorzitter heet Bettina Geysen, een multifunctionele vrouw die ooit met een hoofddoek ten tonele is verschenen teneinde uit te leggen dat VlaamsProgressieven vindt dat je het dragen een hoofddoek niet kunt verplichten en niet kunt verbieden. (Ik wou meteen voor haar stemmen.) Bettina zou het een beetje te breed hebben laten hangen, toen ze nog voor de VRT werkte en met haar baas-annex-levensgezel Aimé Van Hecke beroepshalve in het buitenland verbleef. Overnachting met ontbijt: vijfhonderd euro. Iets van die strekking. (Ik mag hopen dat ze, voor die prijs, toch de zeepjes heeft meegenomen.) Onzin, meent Bettina, maar voor alle zekerheid zet ze een stapje terug, teneinde het imago van VlaamsProgressieven niet al te zeer te besmeuren. 

Werd dat even tijd, vond meteen het vermaarde VlaamsProgressieven-lid Koen T’Sijen, in Boechout ook weleens ‘burgemeester’ genoemd omdat hij dat daar is. “Er zijn foute beslissingen genomen”, sprak hij streng. “Deze onthullingen zijn de druppel die de emmer deed overlopen. De naamsverandering was een slechte zet. Dit is een opportuniteit voor ons.” 

Ik ben zo vrij het achtbare lid hierbij een nieuwe naam voor zijn partij te suggereren: BAF. Bettina en Aimé Foei. Bert Anciaux Fanclub. Beëindigd Abgelaufen Fini.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: