Skip to content

Column 297

October 25, 2011

GETAL VAN DE WEEK

Tweehonderd en drie.

Het kan ook iets meer geweest zijn. Tellen valt namelijk niet mee, als je hoofd vol snot zit. (En al de rest eigenlijk ook niet.) Tweehonderd en drie papieren zakdoekjes, schat ik, deze week, om de vloedgolf enigszins te stuiten. En tussen het snuiten door niesde ik.

Nu gaat het al veel beter met me. Ik hoest slijm op.

Nee, voor mij geen Ronde van Vlaanderen, dit jaar.

 

VERZOEK VAN DE WEEK

Gelieve van de renners te blijven.

Aldus weerklonk, geloof ik, de bede der organisatoren van de Ronde van Vlaanderen. 

Dat lijkt mij een redelijk verzoek. Hoe zou ù het vinden om op het werk aldoor betast te worden? Bovendien: mochten renners lieden zijn die graag betast worden, dan hadden ze beslist een ander vak gekozen. Voetballer, bijvoorbeeld. Wat daar allemaal gebeurt als er eentje een doelpunt gescoord heeft, nou, daar wil je niet tussen liggen. Een tsunami van testosteron. Brrr. Heeft er iemand tweehonderd en drie zakdoekjes?

Zelve heb ik er geen enkele moeite mee, met van renners af te blijven. Ik kan dat zéér goed. De enige renner die ik ooit heb aangeraakt, is Eddy Merckx. Nou, hoger kom je niet. Wat zou je dan aan Greg Van Avermaet, vorig jaar 63ste op het WK, willen zitten? Of aan Yauheni Hutarovich? (Ik zet er even zijn foto bij, zodat u niet gaat denken dat ik deze naam verzonnen heb.)

Blijf van de renners. En als u het écht niet meer kunt houden, zit dan een beetje aan elkaar. Betast uw vrienden, uw vrouw, uw vader, uw broer, uw zus, uw zoon, uw hond.

Het beest zal u dankbaar aankijken.

 

VROUW VAN DE WEEK

Mariah Carey – sorry Marianne Thyssen, ik wacht even tot u daadwerkelijk verkozen bent; dan doen we meteen een groot vreugdevuur met zang en dans en tamboerijnen en kruiken schuimend bier.

Mariah Carey, een zangeres die ik mij hoofdzakelijk meen te herinneren omwille van haar wufte kledij, heeft haar achttiende Amerikaanse nummer 1-hit beet, waarmee ze beter doet dan Elvis Presley. 

I’m all shook up.

Onze enige hoop op redding ligt bij de Beatles: zij hebben er twintig. 

Paul, Ringo, kom op met die reünie.

 

VASTSTELLING VAN DE WEEK

De 1 april-grap dreigt te verdwijnen. 

Aardig vooral is de reden: de 1 april-grap blijkt niet commercialiseerbaar. Kijk, daar word ik nu eens helemaal blij van. Iets dat niét commercialiseerbaar is, heerlijk. Een overwinning op de hebzucht. 

Dat dat ten koste gaat van de 1 april-grap, is geen punt. Een mens wordt door het leven zo al genoeg gefopt. 

 

BEDENKING VAN DE WEEK

Maar mijn favoriet pittig kereltje toch!

 

VRAAG VAN DE WEEK

Kunt u zich voorstellen dat Herman De Croo niet in het parlement zit?

Zo ja, dan bent u ongeveer even oud als Herman De Croo. (Dan bent u van de generatie die opkeek naar Gaston Eyskens – al was het maar omdat die zo netjes kon praten. Voor de jongeren onder u die Gaston Eyskens nooit hebben mogen aanhoren: hij klonk als Mark Eyskens, maar met iets meer stijfsel.)

Veertig jaar dus. We waren nog niet op de Maan geweest. Eddy Merckx moest nog zijn eerste Tour winnen. Nou, daar wist Herman wel raad mee: na één jaar in het parlement was dat allebei gepiept. En hadden we, als toemaatje, l’année érotique erbovenop gekregen.

Ik heb Herman De Croo ooit aangeraakt.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: