Skip to content

Serieus nerveus 2009 2

December 7, 2011

DOSEREN

Karel De Gucht – de vader van Jean-Jacques De Gucht, geboren in München in 1983 en licentiaat in de agogische wetenschappen – is al aardig in vorm. Dat bewees hij dit weekend tot tweemaal toe: eerst met een kranteninterview waarin hij te verstaan gaf dat hij straks liever met N-VA praat dan met sp.a en al helemaal niet met Dedecker, vervolgens met een tv-interview waarin hij niet uitsloot dat na de regionale verkiezingen de federale regering een andere samenstelling krijgt vanwege een thans aan de gang zijnde strijd “op leven en dood” tussen PS en MR.

Los van het feit dat je je dientengevolge gaat afvragen waarom we dan nog in godsnaam federale verkiezingen hebben, dringt zich deze gedachte op: is de heer De Gucht niet te vroeg in vorm? Zal hij over dertien dagen nog kunnen pieken? Of zal hij dan – à bloc zittend – genadeloos losgereden worden door flitsend demarrerende concurrenten die thans nog zo anoniem mogelijk in zijn wiel zitten en het kopwerk slinks aan hem overlaten?

Dezelfde vraag dient men zich te stellen over Frank de minister Vandenbroucke. Ik heb na lang zoeken één tv-zender gevonden waarop hij de jongste dagen niét te zien was: Huge Heavy Radio, een tv-zender voor blinden. Voor de rest was Frank de minister overal en aldoor aan het keurig gearticuleerde woord, waarbij de helft van zijn woorden de volgende waren: ‘Meneer/mevrouw, ik heb u laten uitspreken, dus…’ Van de andere helft snapte ik niets, behalve dan dat hij het de afgelopen jaren ronduit uitstekend heeft gedaan en dat je een onwaarschijnlijke droplul moet zijn om straks niet op hem te stemmen. Kan allemaal wel zijn, mààr: zullen wij ons dat over twee weken nog herinneren, als wij in Het Hokje staan? Of zal tegen die tijd een ander genie ons hebben overtuigd? 

Het is, kortom, een kwestie van doseren. 

Neem nu de befaamde tuinman Mark Demesmaeker, vader van Tomas, Tijs en Saartje en lijsttrekker voor N-VA in Vlaams-Brabant. Die weet te doseren. Héél even is hij in beeld geweest, afgelopen weekend: toen enkele Leliaerts in Halle zowaar Franstalige affiches wilden ophangen. Demesmaeker zei niet veel – hooguit twee door Hendrik Conscience geschreven volzinnen, schat ik – en volstond vervolgens met een korte wijle licht verschrikt kijken toen in zijn buurt een voetzoeker ontplofte. Daarna begaf hij zich vredig huiswaarts, alwaar hij een lichte maaltijd met groenten uit eigen tuin tot zich nam en even De Vlaamse Leeuw neuriede. Vakwerk.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: