Skip to content

Serieus nerveus 2009 4

December 7, 2011

NEUS

“Je mag niet onderschatten hoe groot het foert-gevoel is bij de mensen.” Dat zei de Limburgse PVDA+-lijsttrekker Stany Nimmegeers ten geleide bij de voorstelling van de ‘Stop het politieke circus’-campagne van zijn partij. Waarna de niet zo talloze sympathisanten het land niet echt overspoelden en her en der een standbeeld een clownsneus opzetten. Onder de slachtoffers bevonden zich nationale helden als Manneken Pis, Ambiorix, Hendrik Conscience, Jules Destrée en Jacob van Artevelde. Michel Daerden werd enigszins begrijpelijk doch daarom niet minder schandelijk over het hoofd gezien.

Maar ik draaf weer door. Kent u PVDA+? Dat is een vereniging van boze want bezorgde lieden, die meent dat sp.a lang niet links genoeg is en er derhalve hoge nood is aan een partij die de werkelijke besognes van de eenvoudige landman behartigt. Zoals daar zijn: de afdankingen opschorten, de BTW op energie van 21 naar 6 procent terugbrengen, de miljonairs belasten en niet de niet-miljonairs, ons spaargeld veilig onderbrengen bij een openbare bank en medicamenten aan de helft van de huidige prijs verkopen. Ziedaar de top vijf van het PVDA+-programma. 

Anders gezegd: het is die jongens ernst. Vandaar dat ik het hoogst triest vond dat zo’n ernstige vereniging zich verlaagt tot het niveau van haar tegenstanders. In wezen zie ik geen verschil tussen standbeelden een clownsneus aanmeten, een bestelwagen vol nepgeld over de taalgrens gaan leegkieperen of met een witte paraplu boven het hoofd en tv-camera’s in het kielzog ongevraagd aan de privé-woonst van een toppoliticus gaan aanbellen om er enige idiote vragen te stellen. Voor wie een kort geheugen heeft: dat laatste stuntje was er een van de genaamde Vincent Van Quickenborne, toen hyperactief bij de zogeheten witte comités; tevoren was hij lid van Amada geweest, erna van ID21, VU&ID, Spirit en thans van Open VLD, een partij namens dewelke hij nu federaal minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie is, waarbij u dan nog moet rekenen dat ICT staat voor Informatie- en CommunicatieTechnologie én dat zijn officiële titel eigenlijk gewoon Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen is.

Misschien kan PVDA+ troost putten uit het feit dat zo’n achtenswaardig man ooit lid was van Amada, het intellectuele guerillaclubje waaruit de Partij van de Arbeid is ontstaan, én dat hij van die toppoliticus de deur op de neus kreeg.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: