Skip to content

Serieus nerveus 2009 7

December 7, 2011

PAK

’t Is een samenzwering. Een laffe aanval van de linkse kerk. Een politieke sluipmoordpoging. De maskers der schijnheiligheid vallen af, de witgekalkte graven van de graai- en gratiscultuur staan op. ’t Zijn de stuiptrekkingen van het profitariaat. En iedereen is tegen ons.

Dit om u alvast een beetje in LDD-stemming te brengen, want wat vernam ik gisteren? Dat volgens de socialistische fractie in het Europees parlement Derk Jan Eppink, eerste opvolger op de Europese LDD-lijst, een van de twaalf vreselijkste kandidaten is. Waarom precies, dat kon ik helaas niet ontdekken.

Zeker, er pleiten heel wat argumenten tegen hem: hij is om te beginnen een ex-journalist en we weten allemaal wat voor soort volkje dat is. Lul-maar-raak-rapaille, dat maar één doel heeft: de waarheid verzwijgen. Voorts is hij ook een tweevoudig universitair gediplomeerde reservebelg én een notoire Verhofstadt-bestrijder. Stel u voor: dat is niet eens van het eigen volk en dat valt zomaar onze grote staatsman aan, met laatdunkende sneren als ‘Alles waar België aan tenonder gaat (hoge belastingen en hoge schulden), wil Verhofstadt herhalen in Europa. Daarom moet hij gestopt worden.’ en ‘De heiligverklaring van Guy Verhofstadt is te vroeg. Paus Benedictus is nu pas toe aan de heiligverklaring van pater Damiaan.’

Pleiten er ook argumenten voor hem? Jazeker: hij zit doorgaans netjes in het pak.

Wie ook meestal een schoon kostuum draagt – al durft hij, de schoonmoeders ter wille, weleens stropdasloos en met open boordknoopje op een barbecue opdagen –, is Filip Dewinter, vader van Karolien, An-Sofie en Veroniek, VB-lijsttrekker in Antwerpen voor de Vlaamse verkiezingen en de man van uitspraken als ‘Als mijn dochter met een lesbische vriendin, moslim of neger thuiskomt, heb ik haar verkeerd opgevoed.’ en ‘Mensenrechten zijn valse schijnwaarden.’ Voorts is hij naar eigen zeggen ook ex-journalist. Die Dewinter zei gisteren dat er te veel geld gaat naar openbaar vervoer en cultuur. Hij meent dat we de pechstroken op de snelwegen moeten omtoveren tot vierde baanvak en dat we niet meer moeten investeren in openbaar vervoer. 

Zo. Bij deze heb ik thans van alle min of meer ernstige partijen een kandidaat wat nader belicht. Ik hoop dan ook dat u nu, een week voor de stembusslag, al een pak wijzer bent en dat u van het zonnige weekend gebruik zult maken om daarover eens diep na te denken. Laat die barbecue maar aan de onnozelen.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: