Skip to content

Serieus nerveus 2009 9

December 7, 2011

VERDRIET

Als u ouder bent dan achttien, gelieve dan niet verder te lezen. U zou er maar uw tijd mee verdoen. Immers, u wéét al hoe dat gaat, dat ‘gaan kiezen’. U bent een geoefend democraat, die ons land al vele succesvolle regeringen heeft geschonken. Proficiat daarvoor en lees nu maar gauw iets anders.

Zo, en dan nu tussen ons, jonge snaken. Jullie trekken zondag dus voor het eerst naar de stembus. Nog een geluk dat jullie mij hebben, want dat zou me anders nogal een zootje worden, als ik de resultaten van een onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven mag geloven. Wat blijkt namelijk? Dat één op vier onder jullie voor CD&V wil stemmen. Eén op vier! Voor CD&V! Wat is me dat nu voor flauwekul? Weten jullie dan niet dat je, om voor CD&V te mogen stemmen, minstens vijfentwintig moet zijn, al lichtjes gesetteld en een beetje in de war? 

Het KUL-onderzoek levert nog meer amechtigs op. Zo verneem ik dat bijna twee op tien hun stem willen geven aan Vlaams Belang. Anders gezegd: één op vijf achttienjarigen is een bangerik. Ga daarmee naar de oorlog. Zijn dat de gasten die over afzienbare tijd ons land moeten leiden, als wij in ons rust- en verzorgingstehuis eindeloos sudoku’s zitten te verknoeien en ons onze kleinkinderen niet meer kunnen herinneren? Nee toch? Een mens zou voor minder emigreren naar een zonnig land waar een niet-aangegeven eigendompje staat. 

Ook onrustwekkend, beste jonge snaken, is dat ongeveer één op zeven onder jullie kiest voor hetzij Open VLD, hetzij sp.a, hetzij Groen!. Beseffen jullie wel hoeveel verdriet jullie Guy Verhofstadt daarmee berokkenen? Die mens loopt zich geheel belangeloos het vuur uit de sloffen om Gent, Vlaanderen, België en Europa te redden, en dit is jullie dank? En wat dan te denken van Caroline Gennez? Die stond nù al te bibberlippen in de Antwerpse Zoo; deze bijkomende klap overleeft ze nooit – terwijl het toch een pront meiske is dat overloopt van goeie bedoelingen. Flauw hoor, jongelui. En dan wil ik het nog niet eens hebben over Moe Vogels, die nog wel speciaal voor deze verkiezingen een nieuw kleedje heeft gekocht. Ik ga het haar niet vertellen – doen jullie dat maar.

Het allerallerallerergste evenwel is dat jullie prachtpartijen als LDD, N-VA en LSP niet eens over de kiesdrempel van vijf procent hebben getild. Dat noemen wij oudjes ‘ziende blind zijn’. Vooral in Oostende zal het verdriet nauwelijks te stelpen zijn. Of hebben juliie misschien gewoon iets tegen ribfluwelen colbertjes?

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: