Skip to content

Serieus nerveus 2010 11

December 7, 2011

SCHUIMKOP

Tot een uur of halfvier. Zo lang heb ik gisterochtend voor de lichtbak gezeten, teneinde mij een goed beeld te vormen van de stand der dingen in Nederland, na de stembusslag aldaar. U mag mij daarvoor feliciteren, want het was een indrukwekkend staaltje van volharding en beroepsernst.

Zo diende ik minutenlang mannen van middelbare leeftijd in maatpak te aanschouwen, terwijl ze op een podium stonden te hossen op het gevreesde chanson ‘Simply The Best’, daarbij gelaatsuitdrukkingen vertonend die varieerden tussen coïtaal en écht zwakzinnig. Ziedaar, zo bedacht ik enigszins gelaten, het kruim van de VVD, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie die straks in naam van Oranje haar leider Mark Rutte naar het Torentje in Den Haag zendt. Wee het land dat in extase tegen Tina Turner aanschurkt.

Tevens onderging ik het allervreemdste slotdebat ooit: welgeteld één lijsttrekker had zich na de bekendmaking van de resultaten verwaardigd om op te dagen, zodat hij daar samen met de licht beduusde tv-presentator wat zat te verschrompelen aan een tafel die op een stuk of acht gasten was berekend. Doch zijn aura vulde, samen met zijn ivoren schuimkoppen der ziedende zee imiterende kapsel, vrijwel de gehele ruimte, daar hij net in één klap leider van de derde grootste politieke familie van het land was geworden. Hoor, wie klopt daar kinderen? ’t Is de Partij voor de Vrijheid, die bij monde van Geert Wilders meteen één van haar breekpunten inslikte om mee te kunnen regeren: de pensioenleeftijd mag dan tóch omhoog. Bordeelgymnastiek.

Ondertussen zat in een stil hoekje Jan Peter Balkenende dood te bloeden. Partij gehalveerd, als dank voor acht jaar zweet. Geen genadelozer roofdier dan kiesvee.

Zou het helpen dat men voor een half miljoen euro aan krantenadvertenties koopt? Wat denkt u, mevrouw Gennez?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: