Skip to content

Serieus nerveus 2010 3

December 7, 2011

PIJN

Vreemd: ik heb gisteren geen post gekregen van de sp.a. Zouden ze daar in een dipje zitten? Nu, ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik ook van de andere partijen niks heb ontvangen. En dat vind ik wel een beetje verdacht. Het zal toch geen samenzwering zijn, zeker, omdat ik zo streng ben?

Gelukkig zaten er twee troostprijsjes in de bus: een A4’tje met daarop een foto van een vermiste kat (niet gezien, wellicht wel gehoord, zo tussen vier en vijf uur ’s ochtends, toen ik ruw werd gewekt door iets wat zich nog het best laat omschrijven als twee in de regen achtergelaten baby’s die tegen mekaar op krijsen – de krengen) én een oproepingsbrief. Of ik zo goed wil zijn om mij op 13 juni bij voorkeur tussen zo en zo laat ter stembus te begeven. Nou, nee. Tussen zo en zo laat slaap ik namelijk uit.

Immers, ik wil uitgeslapen in het stemhokje staan. Uitgeslapen, helder en scherp. Zodat ik de juiste keuze kan maken, in plaats van vanuit de pens iets op dat biljet te kletsen. Niet afgaan op een kop, een grap of een kater, maar weloverwogen op basis van een programma en een innerlijke overtuiging het minste van alle kwaad kiezen. En dat dat geen eenvoudige oefening wordt, blijkt dezer dagen zo mogelijk nog duidelijker dan voorheen.

Neem nu de besparingsplannen. Amper was dat van Open VLD weggehoond door CD&V en sp.a, of daar werd reeds het plan van CD&V weggehoond door de PS en de Socialistische Mutualiteiten. En telkens met hetzelfde argument: dat zal de mensen pijn doen. Mij doet het nù al pijn: ik kijk naar al die wemelende cijfertjes in die wervelende plannen en krijg barstende koppijn. Niks, dat snap ik ervan. En wat is toch in ’s hemelsnaam ‘notionele intrest’?

En waarom is Rik Torfs, blijkens een reportage in de krant van gisteren, zo populair bij Chiromeisjes uit Aartselaar?

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: