Skip to content

Serieus nerveus 2010 4

December 7, 2011

ORVAL

Zo. Dat is duidelijk. Als CD&V na 13 juni aan zet is, zal dat met Marianne Thyssen zijn. Zij, en niemand anders, is de kandidaat-premier. Dat heeft ze gisteren zélf gezegd op de radio, zodat nu ook Yves Leterme dat weet – hij leek daar eergisteren nog een beetje aan te twijfelen en we weten allemaal: twijfel in een mannenhoofd is gevaarlijk, twijfel in een vrouwenhoofd bestaat enkel in een mannenhoofd. 

Men moet het belang van haar schijnbaar wat overbodige uitspraak niet onderschatten. De onderliggende boodschap is tweeledig heilzaam. Eén: duidelijkheidheid bij CD&V, dat is nieuw en verfrissend en kan aldus twijfelaars ertoe bewegen alsnog voor die partij te stemmen. Twee: de bal ligt nu simpelweg in het kamp van alle Vlaamsche vrouwen. Als die straks – de decennia lange onderdrukking indachtig – collectief het bolletje achter Thyssens naam inkleuren, is de zaak beklonken. Er zijn nu eenmaal meer vrouwen dan mannen, zodat het zelfs geen zin heeft dat deze laatsten uit pure balorigheid massaal stemmen voor pakweg Anne De Baetzelier (‘zulke leuke blonde krullen!’) of Tine Van Rompuy (‘zulke leuke kalende broers!’). Dus, Vlaamsche vrouwen: kom achteraf niet klagen.

Het is evenwel mijn inschatting dat ook heel wat Vlaamsche mannen voor Marianne Thyssen zullen stemmen. Immers, van de vele talenten die zij schijnbaar moeiteloos en aldoor welwillend glimlachend in zich verenigt zijn er twee die zelfs de lulligste macho te lande zullen vertederen: ze houdt van fietsen en van bier. En met fietsen bedoel ik het échte werk: in een strak broekje de elementen en glooiingen trotseren. Wat bier betreft is Thyssen zo mogelijk nog straffer: ze is voorzitster van de bierclub van het Europees Parlement; haar favorieten zijn een goedgetapte pils en een Orval. 

Leterme kan met zijn Westvleteren de pot op.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: