Skip to content

Serieus nerveus 2010 6

December 7, 2011

VLEES

Wat een weertje! Hierrr met die barbecue! Dat hebben we wel verdiend, na al die maanden kou en grijzigheid. Helaas is er geen tijd om ervan te genieten, want we moeten dringend aan de verkiezingen denken. En als wij dat al niet zelf willen doen, zijn er altijd wel een paar uitslovers die ons er op pijnlijke wijze aan helpen herinneren. Bedànkt, jongens.

Neem nu het Itinera Institute, volgens de website “een onafhankelijke (kijk uit, hier komt een lelijk woord) denktank en (kijk dubbel uit, een nog lelijker woord) doetank die wegen voor beleidshervorming naar duurzame economische groei en sociale bescherming identificeert en promoot” – en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ‘Itinera’ ook de naam is van een handboek Latijn waarover ik eeuwen geleden tijdens hete junidagen hevig zwetend gebogen zat. De geschiedenis herhaalt zich grijnzend.

De meeste leden van het Itinera Institute zijn prof. dr. of gelijkaardig gekwalificeerde überspecialisten die zich laten bijstaan door een raad van advies waarin onder meer de befaamde mediatycoon en velofiel Wouter Vandenhaute zetelt. U begrijpt: als zulke lieden spreken, zwijgen wij, zoals een leugenaar zwijgt nadat zijn tong is uitgerukt. 

Welnu, die mannen (en schaarse vrouwen) hebben deze week nog maar eens benadrukt dat de effecten van de programma’s waarmee de politieke partijen naar de kiezer trekken pijnlijk slecht of – vooral ten zuiden van de taalgrens – zelfs helemaal niet berekend zijn. Anders gezegd: de paringsdans leidt hooguit tot vrijblijvende vrijages – wat is uw maagdelijkheid u waard? Voorts spreekt het Itinera Institute de hoop uit dat na 13 juni de onderhandelingen niet eindeloos aanslepen. De vraatzuchtige financiële markten liggen op de loer.

Denk daar misschien toch maar eens over na, als u straks bij de barbecue aan een ribbetje knabbelt: zit er nog vlees aan?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: