Skip to content

Serieus nerveus 2010 8

December 7, 2011

CLOWN

Door omstandigheden die verder uw zaken niet zijn maar waarin een kinderclown, de zon en enkele gekoelde verversingen een hoofdrol spelen, kon ik zondag ‘Het groot debat’ op Eén niet rechtstreeks volgen. Niet dat het klein grut tot ’s avonds laat heeft lopen joelen – als er op zulke bijeenkomsten al gejoeld wordt, dan is dat door volwassenen want die mogen langer opblijven –, maar ik diende vanwege mijn gevorderde leeftijd gewoon even een uurtje te bekomen van de feestvreugde en toen was het debat al dermate gevorderd dat ik besloot de hele hap in uitgesteld relais tot mij te nemen. Dat is inmiddels gebeurd en ik voel mij prima, dank u.

U, daarentegen, zat ongetwijfeld aan uw scherm gekluisterd. U hebt namelijk redelijk massaal gekeken: meer dan één miljoen Vlamingen verkozen ‘Het groot debat’ boven het Frans-Duits-Zwitsers drama ‘Les Choristes’, de Amerikaanse komedie ‘Six Days Seven Nights’, de Amerikaanse actieserie ‘24’ en de Amerikaanse thrillerserie ‘NCIS’. Nog eens bijna 450.000 opteerden daarna voor ‘Het afterdebat’, in plaats van ‘Villa Vanthilt’, de Amerikaanse politieserie ‘NYPD Blue’, de Amerikaanse comedyserie ‘The Office’, de Canadese misdaadserie ‘Flashpoint’ of wat amechtig gefrunnik in bed. Kortom, u maakt zich zorgen. En dat is goed. Het is ook begrijpelijk, want overzichtelijk is het allemaal nog niet echt. Wie wil nu eigenlijk wat? Wat kost nu eigenlijk hoeveel? En vooral: waarom is Rik Torfs zo populair bij Chiromeisjes uit Aartselaar?

Je kunt maar hopen dat de dames en heren politici zich goed realiseren hoeveel volk dat wel is, één miljoen: bijna één op vier Vlaamse stemgerechtigden. Je kunt maar hopen dat de dames en heren politici begrijpen dat de speeltijd nu écht wel voorbij is, dat ‘de mensen’ échte oplossingen vragen, en dat een clown nooit circusdirecteur kan zijn.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: