Skip to content

Column 465

June 16, 2012

STRESS VAN DE WEEK

De examenstress.

Ja, het zijn weer heugelijke tijden. Vooral voor wie geen studerend grut meer in huis heeft. Geamuseerd aanhoren we de verhalen van door puistig nageslacht gekwelde ouders, die zich rond deze tijd van het jaar telkens weer afvragen of ze niet beter een hond hadden genomen, in plaats van een kind. 

Het kind heeft stress. Het kind eet niet goed. Het kind slaapt niet goed. Het kind is korzelig, lichtgeraakt en bot. Het studeert nochtans hard, hoor. Iedere dag wel acht uur. Soms komt het naar beneden, haalt iets uit de koelkast, laat een wind en gaat weer naar boven. Het ademt niet, het zucht. Het luistert niet, het ijlt. Het praat niet, het bijt. Het heeft stress. Examenstress.

Dat heb ik nooit begrepen. Ofwel kende je je stof, ofwel niet. Ofwel was een examen geestig, ofwel een grappig drama. Dan ging je naar zo’n examen scheikunde en je wist: dat wordt lachen. Om je eigen onnozelheid. Dat je besefte dat je méér kans had om iets goed te beantwoorden als je je blad ondersteboven hield. Maakte niks uit. Distikstofmonoxide? Hahaha.

 

CITAAT VAN DE WEEK

“Er wordt gezegd dat er in Spanje alleen al honderd buitenechtelijke kinderen van hem rondlopen.”

Aldus sprak deze week in deze krant de befaamde Belgische DNA-expert Jean-Jacques Cassiman, over Juan Carlos Alfonso Victor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, de constitutionele monarch van de zieltogende Europese uitstulping genaamd Spanje. Zo gaat dat dus blijkbaar: terwijl geslepen sujetten in maatpak het land naar de financiële filistijnen helpen, vogelt de vorst vrolijk rond.

Of zou hij? 

“Er wordt gezegd.” Beetje zuinig, qua bewijsvoering. Gelukkig ben ik makkelijk te overtuigen.

Ik heb die Juan Carlos Alfonso Victor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias eens goed bekeken – weliswaar in mijn hoedanigheid van heteroseksuele droogkloot, zodat mijn mening héél misschien een héél klein beetje volstrekt irrelevant is, doch dat is dezer dagen geen beletsel want bijvoorbeeld Stef Wijnants mag een mening over voetbal hebben – en ik ben tot de conclusie gekomen dat de Spaanse vrouw ofwel goedgelovig is, ofwel zedenloos, ofwel een wanhopige lelijke doos die zelfs geen dronken wants in haar bed zou krijgen.

¡Pero Señoras!

Het kan natuurlijk ook zijn dat die Juan Carlos Alfonso Victor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias een onweerstaanbare man is. Een verleider, ondanks zichzelve. Een man van wie alle vrouwen week in de knieën worden en smachtend, wat zeg ik, sidderend verlangen naar het moment waarop ze met hem in geslachtelijke gemeenschap worden vereeuwigd. Terwijl hij, die brave Juan Carlos Alfonso Victor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, gewoon tegen ze zei: “Ja, ’t is wat, hé. Heb je ’t ook gelezen, in de gazet, dat het een kwakkelzomer wordt?”

Honderd buitenechtelijke kinderen. Vorig jaar zijn in Spanje 58.241 mensen uit hun huis gezet omdat ze de huur of hypotheek niet meer konden betalen. Dat zijn er 160 per dag. 160 mensen met een gezin: een zorgelijke partner, een inwonende bomma met jicht, een inwonende broer zonder tanden, anderhalve hond, een dode vogel, drie iets te dunne kindjes en voor altijd schulden.

Zou Juan Carlos Alfonso Victor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias een beetje goed voor zijn kinderen zorgen?

 

FANS VAN DE WEEK

De Ierse.

Nee, dat zullen wij nooit kunnen. Zoals die jongens bleven zingen, daar in dat stadion in Gdansk, nadat hun team kansloos was weggeveegd door die vuige Spanjolen: groots. Verplichte kost, voortaan. In de eindtermen ermee, Pascal Smet.

Het is tot dusver het hoogtepunt van het EK. Ik blijf op mijn honger, qua ontroerende schoonheid op het veld. En jà, ik heb het ook tegen u, Marco Devic van Metalist Kharkiv.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: