Skip to content

Column 508

June 29, 2013

WOORD VAN DE WEEK

Wrevel.

Sta mij toe uw welverdiend weekend enigszins te vergallen met een kleine klaagzang.

Al weken lang – in volle examenperiode, dus – wordt de buurt waar ik woon ’s morgens om half acht uit bed geknald door graafwerktuigen die namens Eandis daverend voetpaden vermorzelen. Half acht, dat is voor lieden die zoals ik heel laat werken in het holst van de nacht – en dan heb ik het nog niet eens over de mensen die échte nachtshifts draaien, aldus een flexibiliteit etalerend waarvan de befaamde baggerkoning Jan De Nul ongetwijfeld opgewonden geraakt.

Voor aanvang van de werken heb ik van Eandis een fraaie vierkleurenfolder in de bus gekregen, waarin onder meer staat: “We streven ernaar hinder tot een minimum te beperken.” Welnu, een mooie aanzet daartoe zou kunnen zijn dat de graafwerktuigen pas om half tien beginnen te brullen. Dank, in naam van vele tienduizenden.

(Zo. Genoeg gezuurpruimd. De rest van deze column is louter vrolijkheid.)

 

MAN VAN DE WEEK

Steve Darcis. (Op het moment dat ik deze column schrijf is Nelson Mandela nog niet officieel dood verklaard. Mocht dat ondertussen wel het geval zijn: verdoe uw tijd niet met het lezen van wat hierna volgt.)

Als ik Steve Darcis een goede raad mag geven: stop ermee. Stop ermee en word tennisleraar in een lommerrijk park waar lage auto’s af en aan rijden, waar de koffie koffie is en in menig vrouwenoog het avontuur beloken ligt. Stop ermee, en vertel later aan je dochter hoe jij het beest Nadal versloeg terwijl zij weerloos in haar wiegje lag.

Dit, Steve Darcis, is jouw mooiste moment.

 

VRAAG VAN DE WEEK

Wat zou u doen met 93 miljoen euro?

Een hoogst interessante vraag vond ik dat, zoals ze donderdag in deze krant werd gesteld. Al was het maar omdat het exacte bedrag dat de lottowinnaar incasseert 93.968.807 euro is en er in de vraagstelling dus makkelijkheidshalve even abstractie wordt gemaakt van 968.807 euro. (Voor de senioren onder u: ruim 39 miljoen Belgische frank.)

Van 968.807 euro koop je een alleraardigst huis, maak je een onvergetelijke reis, geef je je naasten en geliefden een steuntje en sponsor je iets zots. En hou je een appelboom voor de dorst over. Plus 93 miljoen euro.

Nu, stel u van die 93 miljoen maar niet te veel voor, hoor. Dat is, als ik de kenners mag geloven, grosso modo ocharme even weinig als wat onze 754 europarlementsleden op jaarbasis kosten.

 

LIEF VAN DE WEEK

Het vakantielief.

Jazeker. Nu iedereen van Pascal Smet een schoolrapport heeft gekregen, breekt immers weer die vrolijke tijd aan waarin tienduizenden dolverliefde jongens en meisjes in idyllische oorden onder het prevelen van zoete woorden schuchter in elkaars broekje zitten.

Hoe fijn is het niet, als ouder, om je kind aan het station af te zetten en het nog gauw de even onvermijdelijke als overbodige raad ‘Amuseer je – en gebruik je verstand’ mee te geven. Vervolgens rij je weg, in de machteloze overtuiging dat het tweede deel van je boodschap de hersenen van je kind niet heeft bereikt. In gedachten zie je reeds je kleine meid belaagd door snorschaduwrijk gespuis dat van het bevoelen van vrouwelijke geslachtsdelen een hoofddoel heeft gemaakt. Eén enkel ogenblik bespringt je de aandrang om rechtsomkeer te maken en in een razende autorit helemaal tot in Anseremme te racen, teneinde je weerloze dochter te ontrukken aan dat grijpgraag geteisem, die hormonaal geperverteerden, die vunzige satanisten!

Ho maar, te veel opwinding, mijn bloeddruk – ik moet even gaan liggen. En sta er weer in september.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: