Skip to content

Column 511

September 21, 2013

VRAAG VAN DE WEEK

Vaders, aanschouwt jullie dochters: deernen of dellen?

Het is de vraag die vroeg of laat iedere vader van een jeugdig vrouwspersoon als een lauwe dweil in de nek valt. Hoe braaf is mijn meisje? En, indien niet, hoe verstandig?

(Wat kan het vaders schelen dat hun tienerzonen vantijds amechtig kronkelend her en der hun aspirant-penis inbrengen. Maak niks zwanger, jongen, zo brommen vaders hooguit in gedachten, en voorts: veel pret ermee, want dat hadden wij ook. Van zonen verwachten vaders geen braafheid, laat staan verstandigheid. Handigheid, ja – hoe je met een vingerknip een behaatje los krijgt, bijvoorbeeld, en broekloos gestuntel olympisch paren kunt laten lijken: dat wensen ze hun mannelijk nageslacht toe. Maar niet hardop, want moeder luistert mee.)

Welnu, vaders, uit een rondvraag van het lichtjes legendarische tienermagazine Joepie bij ruim duizend meisjes tussen twaalf en achttien blijkt dat jullie dochters gemiddeld vijftien jaar en tien maanden zijn als ze voor het eerst een aspirant-penis in hun schede ontvangen. In de helft van de gevallen komt daar – even wegkijken, vaders – orale seks aan te pas.

Nu, er is ook goed nieuws, vaders: één op twee dochters heeft tijdens die eerste keer pijn en bijna zeven op tien dochters komen daarbij niet klaar. Ha!

Dat zal ze leren, die dellen van de buren.

 

BEKENTENIS VAN DE WEEK

Ik weet meer over het leven van de Heilige Rita (1381-1447) dan over Grand Theft Auto V (2013).

De Heilige Rita, patrones der hopeloze gevallen, werd als boreling door bijen met honing gevoed, had visioenen waarin Johannes de Doper, Augustinus en Nicolaas van Tolentino aan haar verschenen, kreeg in 1442 op haar voorhoofd een stigma door een doorn van Christus’ doornenkroon, en werd na haar dood door bijen met een wit laken bedekt.

Grand Theft Auto V is een computerspel vol geweld, dat deze week op de markt kwam en op de eerste verkoopdag driehonderd miljoen euro opbracht, honderd miljoen meer dan de totale kostprijs van vijf jaar ontwikkeling en publiciteit. Meer weet ik niet.

Pong, ja, dat ken ik – pure magie was het, hoe je zomaar pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong-pong (x100) kon doen. Briljant! En Space Invaders, dat ken ik ook. Je speelde het een kwartiertje – pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw-pieuw (x100.000) – en stond vervolgens een uur lang danig na te shaken, stijf van de adrenaline, pupillen zo groot als vijffrankstukken. Lekker legale drug.

Grand Theft Auto V, zo verzekerde mij donderdagavond een goede vriend met twee tienerzonen, is geen drug. Het is gewoon een manier van zijn. Zo zijn ze nu eenmaal, die multifunctionele multitaskende multikereltjes van tegenwoordig: ze hakken, kerven, lachen, schieten, vloeken, branden plat, grinniken, rijten uiteen, bombarderen, juichen en racen, terwijl ze naar hun favoriete muziek luisteren, met hun vrienden kwetteren en met hun ogen rollen als vader of moeder het bezorgde hoofd binnensteekt en vraagt of er eigenlijk wel al geleerd is voor die belangrijke toets aardrijkskunde van morgen.

Vervolgens wenden die vaders en moeders zich tot de Heilige Rita.

 

RODDEL VAN DE WEEK

Het schijnt dat Bart Verhaeghe in zijn zoektocht naar alweer een nieuwe briljante coach voor zijn aamborstig Club Brugge ook heeft gepraat met de Heilige Rita.

Toevallig vernam ik deze week dat de stad Gent nu ook, na ‘allochtoon’, niet langer de woorden ‘gehandicaptenkaart’ en ‘armenbegrafenis’ wil gebruiken, wegens te negatief. Toen dacht ik: misschien moet we voortaan ook niet langer ‘bestuur van Club Brugge’ zeggen, maar wel ‘voetbalmanagementoïde andersvaliden’.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: