Skip to content

Column 530

February 22, 2014

VRAAG VAN DE WEEK

Wat is uw favoriete lichaamsdeel van Elio Di Rupo?

Let wel, ik spreek hier niet uit culinair oogmerk. Onze premier is geen prijsbeest waarop men, de slachter ter wille, met een alcoholstift de lekkerste stukken aanduidt, met in kleine letters erbij op welke manier desbetreffend deel het best kan worden bereid. (Schouder is overigens zeer geschikt voor stoofvlees.)

Mijn favoriet lichaamsdeel van Elio Di Rupo is z’n neus. Hij heeft een neus voor public relations.

 

VASTSTELLING VAN DE WEEK

Mensen, de wereldtitel voetbal is in gevaar.

Oké, de enkel van de gevreesde stormer Romelu Lukaku is nu wel beter, maar er is een veel gevaarlijker gif in de rangen van Onze Jongens geslopen: dat der idiotie. Er heeft zich een kwaadaardig virus genesteld in de hersenen van Thibaut Courtois, u weet wel, die gesjeesde volleyballer die dan maar doelman in de voetballerij is geworden.

Om redenen die alleen virologen en hersenchirurgen kennen komt er de jongste tijd nog louter onzin uit de mond van Thibaut Courtois. Tot tweemaal toe verweet hij in de pers zijn collega Simon Mignolet een gebrek aan “respect”. Omdat die breedgeschouderde ballenvanger uit Sint-Truiden zich eens heeft laten ontvallen dat hij evenveel aanspraak mag maken op de titel van Eerste Doelman.

Iemand moet aan Thibaut Courtois eens uitleggen dat a) in zijn wereldje “respect” wordt uitgedrukt in het aantal nullen voor de komma op zijn loonbriefje, b) wie om respect vraagt eigenlijk hardop aan zichzelf twijfelt en c) hij geen homie from the hood is, maar een aanstellerige asperge uit Bree.

Doe het, Marc Wilmots.

 

TEST VAN DE WEEK

De test waarmee het redelijk befaamde tv-programma Volt deze week uitpakte, waarin bij middelbare scholieren werd gepeild naar de kennis over de Eerste Wereldoorlog.

Die test leverde, geheel voorspelbaar, enige hilarische antwoorden op, en voorts een weinig verhelderend studiogesprek met een geschiedenisleraar en professor emeritus Luc De Vos, die oudere lezers van deze bescheiden prachtcolumn zich nog zullen herinneren als de man die ten tijde van de Eerste Golfoorlog in de tv-studio met een stok op een landkaart vakkundig troepenbewegingen veroorzaakte.

Ik kijk al uit naar de test die Volt volgende week, naar aanleiding van de vreselijke taferelen in Oekraïne, over de Europese Unie zal doen bij vijftigplussers. Ook dat wordt lachen.

 

BEKENTENIS VAN DE WEEK

Al rolden ze zondag dood uit het vliegtuig dat hen naar België brengt: die onnozele panda’s kunnen mij gestolen worden. Laat die beesten toch eens op hun gemak uitsterven. Ze doen daar niemand kwaad mee.

En trouwens, als wij dan toch zo bezorgd willen zijn over met uitsterven bedreigde dieren, waarom maken we ons dan niet druk over de alhier bedreigde soorten? Waarom besteden we niet meer aandacht aan de instandhouding van de dagvlinder, de libelle, de loopkever, de sprinkhaan en de krekel? Zijn zij te min? Eigen insecten eerst, toch?

Het antwoord luidt natuurlijk: omdat je met al die gewriemelpotigen geen geld kunt verdienen – hun aaibaarheidsfactor ligt nog lager dan die van Pieter Loridon. Hooguit kun je proberen mensen ervan te overtuigen dat een sprinkhaan een gezond aperitiefhapje is, maar dat komt de overlevingskansen van kwestieuze sprinkhaan niet echt ten goede. Meer marketingmogelijkheden zitten er niet in, in dat hersenloos hoopje.

O ja: als u zondag de beelden bekijkt van de aankomst van die twee bamboejunkies, let dan eens in het bijzonder op de neus van Elio Di Rupo.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: