Skip to content

Column 559

November 15, 2014

BEKENTENIS VAN DE WEEK

Hoewel het op 510 miljoen kilometer van hier gebeurde, en die komeet maar een stom stuk grijs bleek in plaats van een prachtige vuurbal met een vlammende staart, toch was ik danig ontroerd door de landing van Philae op 67P/Churyumov-Gerasimenko. Lang leve de ruimtevaart!

OPROEP VAN DE WEEK

Een Leopoldsorde voor Paul Magnette!
Immers, we mogen de Waalse minister-president heel dankbaar zijn. Zonder hem ware de schade niet te overzien. Zonder hem hadden we beslist een lynchpartij gehad, en daarna een volksopstand en een revolutie en een burgeroorlog. En ergens tussenin een opera, of nog erger.
“Om de polemiek niet te voeden” heeft (petje op) de minister-president van Wallonië in zijn hoedanigheid van (petje af) burgemeester van Charleroi (petje op) de minister van Binnenlandse Zaken van België niet uitgenodigd op de opening van het nieuwe politiekantoor van zijn stad. Die minister is een N-VA’er die dertien jaar geleden – hij was toen regionaal commercieel directeur van Solvus Resource Group en Creyf’s Interim – een bijeenkomst van ex-Oostfronters heeft toegesproken, en dat zijn de wakkere ‘Carolos’ natuurlijk niet vergeten – ze herinneren hun burgemeester er dagelijks aan. Al dertien jaar lang staan ze iedere morgen fulminerend op, verwensingen spuwend aan het adres van die Vlaamse gore klootzak. Daarna trekken ze vastberaden naar hun knutselhok, alwaar ze hun messen wetten, hun zwaarden slijpen en hun donderbussen opblinken, onderwijl de moeder van de minister van Binnenlandse Zaken een hoer noemend. Vervolgens rusten ze een beetje uit, en dan is het al gauw tijd voor een apéro. Onderwijl bedenken ze samen nieuwe marteltechnieken voor dat nazi-zwijn, die ze – nadat het apéro naadloos is overgegaan in de pousse-café – luidkeels zingend ten gehore brengen onder het raam van hun geliefde burgemeester.
Men kan die goede man niet kwalijk nemen dat hij het lijfsbehoud van de excellentie belangrijker acht dan de genoegdoening van het gepeupel. Integendeel, men juiche hem toe en spelde hem de hoogste vereremerking op de van patriottisme en plichtsbesef licht deinende borst. Lang leve Paul Magnette!

VASTSTELLING VAN DE WEEK

Dat is nu eens goed beleid, zie.
Nog voor de Rode Duivels met ook maar een halve teen op het EK 2016 staan, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond al een optie genomen op de ‘Golf du Médoc Resort’, een eenvoudige afspanning nabij Bordeaux met slechts 79 kamers. Ik wed dat Bob Madou een héél zacht prijsje heeft bedongen, inclusief enkele opgooitentjes voor op het golfterrein – mochten de vrouwen komen.
Bovendien heeft de top van de bond zichzelf dit jaar amper bonussen toegekend. En dus moeten die tientallen werknemers die straks uit zuinigheidsoverwegingen worden ontslagen niet mopperen. Lang leve de KBVB!

VRAAG VAN DE WEEK

Kent u Gummarusveld?
Nee? Vreemd. U zou het nochtans moeten kennen, hoor. Gummarusveld ligt niet ver van Waterplaats, Kolenwoudgrens en Doggenhout. Nog altijd niks? Komaan, denk even na. Ik zal u een tip geven: de namen bevatten historische referenties en vallen aldus te verkiezen boven die onnozele hedendaagse benamingen.
Gevonden?
Inderdaad, het zijn stuk voor stuk prachtige plaatsjes in Midden-Brabant, u weet wel, dat legendarisch land uit de boeken van de befaamde Vlaamse kroniekschrijver Johannes Van Der Tolkien. Zeg nu zelf: u zou toch veel liever in Gummarusveld, Waterplaats, Kolenwoudgrens of Doggenhout wonen dan in dat onnozele Lier, Duffel, Berlaar of Ranst?
Het plan van N-VA, CD&V en Open VLD om de provincie Antwerpen om te dopen in Midden-Brabant is een prachtplan. Doen. Meteen. En het mag gerust wat kosten – romantiek is de ware kracht van verandering. Lang leve Midden-Brabant, provincie in Boven-Wallonië!

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: