Skip to content

Herpes

January 20, 2022

Zo gaat dat nu eenmaal met in leven blijven: je maakt almaar meer verjaardagen mee. Van jezelf, uiteraard, maar dat zijn de minst boeiende. Van je kinderen, je kleinkinderen, je familie, je vrienden, je huisdieren, bekende lieden, republieken en koninkrijken, bouwovertredingen en schuldvorderingen, misdrijven en misdaden. En muziekalbums. Dat zijn de lastigste. 

Deze week kwam mij een lijst onder ogen van albums die dit jaar vijftig jaar oud zijn. Ik bespaar u de opsomming daarvan, enerzijds omdat die nooit volledig kan zijn en derhalve arbitrair is, anderzijds omdat opsommingen doorgaans bijzonder saai, ja zelfs soms hoogst vervelend zijn — denk terug aan de opsomming van uw behaalde punten op uw schoolrapport, hardop en snerend, door uw uiterst ontevreden verwekker; gelaten diende u die zinloze kwelling te ondergaan, alsof u nog niet op de hoogte was van de omvang van de catastrofe, of althans daarvan al te weinig doordrongen; zo schuldbewust mogelijk kijkend boog u het hoofd, onderwijl denkend aan de heerlijkheden die u in weerwil van uw schandelijk falen alsnog te beurt zouden vallen, zoals een tongzoen van uw hitsig lief of — naargelang uw leeftijd en relationele status — een likje van de uitgelaten hond. 

Wie oud genoeg is, maakt zijn eigen lijstje wel, van de albums uit 1972 die hem zijn bijgebleven als herpes, en waarvan hij dus nooit geneest. De eerste van Roxy Music, bijvoorbeeld, of Slade Alive!, of Ziggy Stardust, of Transformer, of Made in Japan, of Can’t Buy a Thrill, of Harvest…: stuk voor stuk hoogst aangename aandoeningen die zichzelf schaamteloos op je harde schijf hebben gebrand, alsof je ze destijds zelf had bedacht, helemaal zelf, in je eentje, op je jongenskamertje, waar je eigenlijk Latijnse woordenlijsten uit het hoofd hoorde te leren, en datums van veldslagen en passés composés. 

Niet alles, evenwel, is passé composé. Er is altijd volop présent. Ook wie nu pas komt kijken, naar dat buitengewoon wereldschouwtoneel van opwinding en ontroering, van vervreemding en verdriet, van baldadigheid en ordinaire pret, ook die haalt zijn hart op, wanneer hij lukraak in de fraaie muziekdoos van 1972 grabbelt. Maar hooguit lukt hem daarbij verbazing. De ouden krijgen er telkens een bonustrack bij: die van het terugkijken in vertedering. 

From → Uncategorized

6 Comments
 1. Potverdrie, we worden oud. Ik ken ze bijna allemaal. Ik ga om te beginnen Mott the Hoople weer eens opduiken.

 2. dirkvanmeenen permalink

  …Abbey Road vergeten of geen Beatle-fan..? 🙂

 3. Dr Harrison Can cure HIV/AIDS,Herpes,HPV,Diabetes,and many other Virus and Diseases.He cured me of HIV/Herpes that has been in my system for Five years plus!I am 100% Positive, there is nothing relating to Spiritual matter, Problems,Sicknesses and Diseases he wouldn’t have a solution too..He would be able to do the same with his Spell Powers and solve your Problems!

  He also Helped my younger sister conceive and had a son after 5 years of marriage.

  He’s really a great man.

  Contact him on his Mail:-J.HARRISONSPELLHOMES@GMAIL.COM His Phone/text/ Whats-app No +1 (713) 322-9841

  FB= J.Harrison Spell & Herbal Home

  Also found out he also has Herbal cure,here is his YouTube link and videos

  https://www.youtube.com/watch?v=PHzJF–sm1w&list=LL… Avoid Scammers,I was also scammed several times !!

Trackbacks & Pingbacks

 1. Een halve geeuw later … | Stoeme Vragen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: