Skip to content

Keuze

June 7, 2024

Je kan het feit in herinnering brengen dat op die dag in 1822 aan Charles Graham een octrooi werd toegekend voor het kunstgebit, of dat Justine Henin in 2007 de vierde keer Roland Garros won, of dat in 1660 Lodewijk de Veertiende trouwde met Maria Theresia van Spanje, of dat Bob Dylan in 1970 een eredoctoraat in de Muziek ontving van de universiteit van Princeton, of dat in 1934 Donald Duck zijn debuut maakte in de tekenfilm The Wise Little Hen, of dat vorig jaar de Zweedse activiste Greta Thunberg voor de 251ste en laatste keer een schoolstaking voor het klimaat hield. 

Je kan in Brugge bijvoorbeeld naar de expo Het Uur Blauw, in de Black Swan Gallery. Je kan ook een geleid bezoek brengen aan het Provinciaal Hof. In Oostende kan je dan weer een geleid bezoek brengen aan De Grote Post, met bijzondere aandacht voor de plekjes waar je anders niet komt. Je kan ook een optreden bijwonen van een tributeband die de liedjes van het album Rumours van Fleetwood Mac speelt, in het Kursaal. In Roeselare is er in De Spil een aperitiefconcert met muziek van Franz Schubert en Johannes Brahms, door Jos Van Immerseel en Ayako Ito. Of kies je voor de cultuurmiddag Remorc bij Wallemeers? In Kortrijk is er de Antiek- en Rommelmarkt op de parking van Ringshopping. In Knokke is er in Lakeside Paradise een Kids Session, en Daddy Is Cool. In Middelkerke is er een gratis golfinitiatie op de Westgolf. In Diksmuide kan je op toer bij de boer in boerderij Den IJsbol. In Waregem zingt Christoff in de schouwburg liedjes van Will Tura. En in Ieper kan je in het stedelijk zwembad aperitiefzwemmen. 

Je kan de verjaardag vieren van de Russische tsaar Peter de Grote (1672), de Amerikaanse componist en songschrijver Cole Porter (1891), de Amerikaanse gitarist en uitvinder Les Paul (1915), de Spaanse wielrenner Luis Ocaña (1945), de Vlaamse acteur Herbert Flack (1949), de Nederlandse zanger Benny Neyman (1951), de Vlaamse zangeres Lisa del Bo (1961), de Canadese acteur Michael J. Fox (1961), de Amerikaanse acteur en muzikant Johnny Depp (1963), de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert (1964), de Vlaamse ex-voetballer Gilles De Bilde (1971). 

Je kan de sterfdag herdenken van de Romeinse keizer Nero (68), de Britse schrijver Charles Dickens (1870), de Britse komische acteur Rik Mayall (2014), de Amerikaanse Batman-acteur Adam West (2017). 

Je kan Vaderdag vieren.

Keuze zat, dus, op zondag 9 juni. 

Ook in het stemhokje. Daar sta je dan, voor weer maar eens een afspraak met de geschiedenis. En met je geweten.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a comment